torsdag 1 juni 2023

Torsdagspilsner på Löwenbräu den 1 juni 2023

Denna soliga "sommardag" kändes det kyligt utomhus, då det blåst upp till kuling. Det var en stark och kall nordanvind som mötte oss, så det var skönt att komma in på den "sköna varma" krogen. Det var många gäster denna dag, så vårt normala ovala bord var reserverat för ett annat större gäng. Vi fick tränga ihop oss i ett bås med ett betydligt mindre rektangulärt bord avsett för sex personer. Vi blev sju Bröder på den sista Torsdagspilsnern före sommaruppehållet, nämligen: Jan V. Bergqvist, Kaj Hanngren, Hasse Heilborn, Sten Ramberg, Gunnar Ramsten, Klas Theorell och Dieter Uhlman. Vi hade vår vanliga servitris, den kvarvarande tvillingsystern.

Bakad potatis med Skagenröra har blivit en allt mer populär varmrätt. Tre av oss valde denna rätt. Tre andra av oss valde gräddstuvade pytt i pannan med ägg medan en av oss, undertecknad, valde fiskrätten. Som dagens rätt fanns också köttfärslimpa. Dessutom den obligatoriska ölen, sallad som förrätt och kaffe utan kaka efter varmrätten. Vi saknade "kakan" och det måste vi "råda bot" på framöver. Det var något den andra tvillingsystern så gott som aldrig missade, då hon oftast tog med sig något hembakat till oss. Se maten i bilderna nedan.

Det blev intimare när vi satt så nära inpå varandra och så blev också samtalen. Det rörde sig om allt "mellan himmel (rymd), och jord" med minnen från förr. Två år i varje klass på gymnasiet, över- och långliggare på universitet, olika original i dessa sammanhang, tentor, spex, spitfire- flygare, flickvänner, barndomens somrar, kommande sommars planer med mera, med mera.

Innan vi skildes åt efter att vi tagit farväl och önskat varandra en glad sommar beslutades det att nästa Torsdagspilsner på Löwenbräu blir den 7 september, kl 12.30. Styrelsen har dessförinnan möte på Löwenbräu den 22 augusti.

Nedan lite bilder från vår samvaro:

 
Klas Theorell, Gunnar Ramsten
och Hasse Heilborn
.

Hasse Heilborn och Kaj Hanngren.

Dieter Uhlman och Gunnar Ramsten.
 
Sten Ramberg och Jan V Bergqvist.
 
Sten Ramberg,

Sallad som förrätt.

Som varmrätt valde några gräddstuvad
pytti panna med ägg. Några valde bakad
potatis med Skagenröra (ingen bild).

Undertecknad valde fiskgratäng med
räkor och potatis.

1 kommentar:

  1. Tack Dieter! Mycket bra jobbat som vanligt med rapport från trevligt möte

    SvaraRadera